В Куклен  ще отбележат 145 години от Освобождението на България

...
В Куклен  ще отбележат 145 години от Освобождението на България
Коментари Харесай

Благодарствен водосвет и крос за Трети март в Куклен

В Куклен  ще отбележат 145 години от Освобождението на България с  крос и патриотично-празнична стратегия. Честванията на Националния празник Трети март ще стартират с панихида и признателен водосвет отслужени от кукленското духовенство  в памет на починалите за Освобождението на България.
Прочетете още
Програмата пред постройката на НЧ „ Н. Вапцаров – 1909г “  е с начален час 10.15 ч. и стартира с тържествени слова, едноминутно безмълвие и полагане на венци и цветя.

 След отдаването на респект на героичен починалите във войните за националното избавление на България  стартира музикално-поетична  стратегия с присъединяване на дребните гении от Музикална школа “Музичко “ с началник Валентина Трендафилова, възпитаници от СУ „ Отец Паисий “  както  и  фанфарния оркестър  и мажоретния състав при учебното заведение.

Със свои осъществявания ще се включат и самодейците от женския хор и танцовия състав на читалището.

Традиционният празничен крос е с начален час 11.00 часа и в него ще  могат да се включат искащи от всички възрасти. Стартът ще бъде даден  на кръстовището на ул. „ Ал. Стамболийски “ с ул. „ Бузлуджа “, а финала е  пред постройката на Общината,  където ще бъдат наградени и участниците. Община Куклен е подготвила  оценки за класиралите се  на първите три места, награди ще получат също и най-малкия и най-възрастния участник в кроса.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР